nieuws

HSB Bouw: We zijn solide en staan er ijzersterk voor

bouwbreed

HSB Bouw komt ongeschonden door het miljoenenconflict met projectontwikkelaar Phanos, verzekert directeur Peter Maalman.

Zes weken geleden was het geduld van HSB Bouw op. Al vanaf december vorig jaar verzuimde Phanos de termijnbedragen over te maken. Als reactie daarop oefende de Volendamse bouwer het retentierecht uit op drie projecten met in totaal ruim tweehonderd woningen in aanbouw in Amstelveen. Ondanks afgegrendelde bouwplaatsen werd nog twee weken doorgewerkt. Inmiddels ligt het werk al drie weken stil, nadat Phanos beslag had laten leggen op de bankrekening van HSB, vanwege vermeend ondeugdelijke vloerverwarmingen. Door de uitspraak van de Raad van Arbitrage van afgelopen vrijdag lijkt de ruzie nu beslecht. Phanos moet het bouwbedrijf snel 12 miljoen euro betalen. Maar de woede bij het Volendamse bouwbedrijf over de handelswijze van Phanos is niet gekoeld. “Ze hoopten dat we het niet zouden overleven. Dat is natuurlijk het meest kwalijke”, zegt Maalman. Natuurlijk werd HSB Bouw even lam gelegd door de beslaglegging op de bankrekening. Maar het beslag is eraf. “Financieel staan we er ijzersterk voor. Anders hadden we het sowieso niet kunnen overleven.” HSB Bouw is een zeer solide bouwbedrijf, verzekert de bouwdirecteur. Ongerustheid over de financiële positie is volgens hem onnodig. Wel is de omzet in 2011 “ietsjes” gedaald, met 5 à 10 procent. In 2010 behaalde de bouwer een omzet van ruim 88 miljoen. Definitieve jaarcijfers zijn nog niet bekend. Het bedrijfsresultaat blijft op peil. In 2010 behaalde het bedrijf 4,6 miljoen euro winst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels