nieuws

Hoop op veiligere bouwplaats na waarschuwing Dura Vermeer

bouwbreed

Hoop op veiligere bouwplaats na waarschuwing Dura Vermeer

FNV Bouw hoopt dat de waarschuwing van de top van Dura Vermeer over de tanende veiligheid in de bouw, zal leiden tot veiligere bouwplaatsen.

“Laat deze ontboezemingen het begin zijn van veranderingen in de bouwsector, want dit kost mensenlevens”, zegt sectorbestuurder Mieke van Veldhuizen van de FNV-bond. Zij reageert daarmee op de uitspraken van bestuursvoorzitter Job Dura en financieel bestuurder Bob Post van Dura Vermeer dinsdag in Dagblad Cobouw. Volgens hen dreigt de kwaliteit van bouwwerken en de veiligheid op de bouwplaatsen in het geding te komen door de toenemende prijsdruk.

“Terwijl die controles op de bouwplaats juist van levensbelang zijn”, benadrukt Van Veldhuizen. “Als er iets misgaat door te hoge werkdruk of omdat er geen tijd is voor controle dan heeft dat snel ernstige gevolgen. Werkgevers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en met realistische prijzen inschrijven.”

Reageer op dit artikel