nieuws

Hoog op spanning

bouwbreed

Hoog op spanning

Als acrobaten aan de trapeze in het circus, maar dan wel in de openlucht en goed gezekerd, wordt hoog boven het Betuwse land gewerkt aan een nieuwe ophanging van de hoogspanningslijn. In opdracht van netbeheerder Tennet voert Liandon, onderdeel van Alliander, bij Herveld onderhoudswerkzaamheden uit aan de verbinding van 150.000 volt.

De medewerkers nemen op ongeveer 40 meter hoogte de ophanging van de geleiders onder handen. Doordat de elektriciteitsverbinding steeds intensiever wordt gebruikt en de metalen geleiders door warmte uitzetten, zakken de lijnen na verloop van tijd verder uit. De monteurs brengen nu niet alleen een nieuwe ophanging aan, maar spannen de lijnen ook weer iets op. Het werk in Herveld maakt deel uit van het reguliere programma van groot onderhoud aan Tennets hoogspanningsverbindingen in Nederland. Deze regionale hoofdweg van het elektriciteitstransport moet met de uitgevoerde werkzaamheden voorlopig weer klaar zijn voor de toekomst. Het werk in Herveld is deze week afgerond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels