nieuws

Haarlemmermeer stimuleert energie

bouwbreed

De gemeente Haarlemmermeer steekt 3,3 miljoen euro in het Duurzaam (energie) Bedrijf (DeB). Het bedrijf gaat participeren in initiatieven van de markt op het gebied van duurzame investeringen. Die kunnen daardoor sneller van start gaan. Vooral verduurzaming van de energieopwekking wil de gemeente stimuleren. Het DeB helpt bedrijven waarvoor de eerste investering in alternatieve energie […]

De gemeente Haarlemmermeer steekt 3,3 miljoen euro in het Duurzaam (energie) Bedrijf (DeB). Het bedrijf gaat participeren in initiatieven van de markt op het gebied van duurzame investeringen. Die kunnen daardoor sneller van start gaan. Vooral verduurzaming van de energieopwekking wil de gemeente stimuleren. Het DeB helpt bedrijven waarvoor de eerste investering in alternatieve energie te hoog is. Door vooral te participeren in projecten die een hoog rendement opleveren, hoopt de gemeente geld terug te zien. Dit gebeurt doordat de energierekening na de investering lager uitvalt. Die winst wordt verdeeld tussen het investerende bedrijf of bedrijven en DeB. Het mes snijdt daardoor aan twee kanten, is de gedachte. Meer bedrijven kunnen investeren en DeB krijgt zijn geld terug.

Reageer op dit artikel