nieuws

Giekstelling valt om bij werk voor hulpbruggen A4 Schiedam

bouwbreed

Aannemer Heijmans heeft nog geen idee waardoor de funderingsmachine op het terrein van de A4 Midden-Delfland gisteren is omgevallen.

De kraan bracht nabij Schiedam met een trilblok stalen buispalen in de grond. “Een reguliere combinatie”, noemt woordvoerder Marieke Swinkels van Heijmans de opstelling.

De giekstelling, zoals het materieel officieel heet, bereidde met het intrillen van de buispalen de fundering voor van een aantal hulpbruggen. Deze hulpbruggen leiden het werkverkeer voor de A4 Midden-Delfland over het plaatselijke verkeer heen. Heijmans was drie weken geleden begonnen met het intrillen van de buispalen. Het funderingswerk duurt nog een aantal weken. Over ruim een jaar begint Heijmans met de funderingen voor wat Swinkels “het echte werk” noemt.

De aannemer heeft zelf met eigen hulpmaterieel de omgevallen kraan overeind gezet. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De machinist kon tijdig uit de cabine komen. De aannemer heeft het ongeluk gemeld bij de Inspectie SZW. Die noemt het een “niet-meldingsplichtig” ongeluk en doet er om die reden geen verder onderzoek naar. Heijmans vormt met VolkerWessels en Boskalis de aannemercombinatie A4all die de ruim 7 kilometer lange A4 Midden-Delfland aanlegt.

Reageer op dit artikel