nieuws

Gat door lek onder Station Weert 
 


bouwbreed

Onder een wachtruimte van NS-station Weert is een groot gat ontstaan door een lekkende waterleiding. Het water spoelde het zand onder het gebouw weg. In 2009 ontdekte de NS al scheuren in de muren van het rijksmonument, waarna een onderzoek werd ingesteld. Het maken van een herstelplan en het aanvragen van vergunningen maakte dat de […]

Onder een wachtruimte van NS-station Weert is een groot gat ontstaan door een lekkende waterleiding. Het water spoelde het zand onder het gebouw weg. In 2009 ontdekte de NS al scheuren in de muren van het rijksmonument, waarna een onderzoek werd ingesteld. Het maken van een herstelplan en het aanvragen van vergunningen maakte dat de NS binnenkort pas kan beginnen met het herstel van de schade. Daarbij wordt het gat volgespoten met schuim, dat vervolgens uithardt. De kosten bedragen naar verwachting tussen 1 en 1,5 ton. Volgens de gemeente is er iets misgegaan bij het persen van een leiding door een talud, waardoor de waterleiding is gaan lekken.

Reageer op dit artikel