nieuws

Garantielabel voor brandwerende deur

bouwbreed

De stichting Garantie Deuren heeft het zogeheten GND-label gepresenteerd dat de brandwerendheid van deuren moet waarborgen. GND is een overkoepelende herverzekerde garantie op de kwaliteit en het functioneren van deuren, waarbij de top van de Nederlandse binnen- en buitendeurproducenten is aangesloten. Onder andere de Doorwin-dochters Tinga, Van Bruchem en Kegro zijn lid van de GND-projectgroep […]

De stichting Garantie Deuren heeft het zogeheten GND-label gepresenteerd dat de brandwerendheid van deuren moet waarborgen. GND is een overkoepelende herverzekerde garantie op de kwaliteit en het functioneren van deuren, waarbij de top van de Nederlandse binnen- en buitendeurproducenten is aangesloten. Onder andere de Doorwin-dochters Tinga, Van Bruchem en Kegro zijn lid van de GND-projectgroep die het label heeft ontwikkeld. “Door dit kwaliteitslabel wordt gesjoemel met brandwerende deuren voorkomen en wordt duidelijk welke deuren in kwaliteit boven de concurrentie uit steken. Bij Doorwin verwachten we dat door de duidelijkheid die het label verschaft, de markt deze in korte tijd zal accepteren”, zegt Robin de Winter, algemeen directeur divisie deuren bij Doorwin.

Alle GND-deuren zijn al voorzien van een rond label dat de technische prestaties van de deur weergeeft, zoals weerstandklasse tegen inbraak. Daar komt nu een rond label bij dat de brandwerende eigenschappen van de deur aangeeft.

Reageer op dit artikel