nieuws

‘Fout bouwtekening kost 3 miljoen’

bouwbreed Premium

‘Fout bouwtekening kost 3 miljoen’

Fouten in de bouwtekeningen voor P+R De Uithof zorgden voor bijna een jaar vertraging en een stagnatieschade van 3 miljoen euro.

Dat staat in een brief die het Utrechtse College van Burgemeester en Wethouders gisteren aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Door fouten in de bouwtekeningen waren te weinig kolommen opgenomen in de fundering en was de hoofddraagconstructie te licht. De bouw moest worden uitgesteld toen bleek dat de gemeentelijke tekeningen en berekeningen niet klopten. De drie miljoen euro stagnatieschade past volgens de gemeente nog wel binnen het projectbudget. P+R De Uithof wordt gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de gemeente Utrecht. De oplevering van het parkeergebouw staat nu gepland voor september 2013.

Reageer op dit artikel