nieuws

Forse terugslag voor fabrikanten van hout- en bouwmaterialen

bouwbreed

Forse terugslag voor fabrikanten van hout- en bouwmaterialen

De fabrikanten van houtproducten en bouwmaterialen hebben in februari een forse terugslag beleefd.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek kromp de productie vergeleken met een jaar eerder met 22 procent. In januari zat de branche 6,2 procent in de min. Het CBS wijt het sterke verval aan het koude weer. De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie lag in februari 3 procent lager dan in dezelfde maand van 2011. Naast de sector hout en bouw leverden ook bovengemiddeld in de meubelindustrie (-8,1 procent), de transportbedrijven (-6 procent) en de elektrotechnische industrie (-3,4 procent).

De omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie daalde in februari met 14,8 procent.

Meer cijfers over de Nederlandse industrie op de website van het CBS

Reageer op dit artikel