nieuws

Forse investering in de Centrale As

bouwbreed

In het gebied rondom de nieuwe weg tussen Nijega en Dokkum moet 60 miljoen euro worden geïnvesteerd in onder meer het landschap, recreatie en toerisme. Dat maakte de provincie Friesland bekend. Gedeputeerde Staten willen 37,5 miljoen euro in het gebied investeren. Het geld is afkomstig van de verkoop van Nuon-aandelen, de zogeheten Nuon-gelden. De rest […]

In het gebied rondom de nieuwe weg tussen Nijega en Dokkum moet 60 miljoen euro worden geïnvesteerd in onder meer het landschap, recreatie en toerisme. Dat maakte de provincie Friesland bekend. Gedeputeerde Staten willen 37,5 miljoen euro in het gebied investeren. Het geld is afkomstig van de verkoop van Nuon-aandelen, de zogeheten Nuon-gelden. De rest van het bedrag komt van andere overheden, zoals Waterschap Friesland. Het plangebied wordt de Centrale As genoemd. Deze bestrijkt een gebied van 7000 hectare. De aanpak van de Centrale As is een van de drie prioritaire gebiedsontwikkelingen in de provincie. Gedupteerde Johannes Kramer is tevreden dat er duidelijkheid komt over de uitvoering van de plannen. Zekerheid is er echter nog niet want Provinciale Staten moeten zich nog over de voornemens uitspreken. Volgens de planning moet dat voor de zomer gebeuren.

Reageer op dit artikel