nieuws

Fietspad met 100 procent granulaat

bouwbreed

Heijmans legt voor de gemeente Bergeijk een fietspad aan met Ecocrete 100 van Mebin. Dat is betonmortel met 100 procent toeslag van betongranulaat. “De consistentie is wat moeilijker onder controle te houden dan met grind. Je weet niet hoe vochtig de toeslag is. Die moet goed bevochtigd worden”, aldus uitvoerder Jo van de Sande. “Maar […]

Heijmans legt voor de gemeente Bergeijk een fietspad aan met Ecocrete 100 van Mebin. Dat is betonmortel met 100 procent toeslag van betongranulaat. “De consistentie is wat moeilijker onder controle te houden dan met grind. Je weet niet hoe vochtig de toeslag is. Die moet goed bevochtigd worden”, aldus uitvoerder Jo van de Sande. “Maar er valt goed mee te werken, voor de paver.” Het betongranulaat wordt geleverd door Baetsen Recycling uit Veldhoven. Voordeel van Ecocrete 100 is de duurzaamheid. Voor het fietspad wordt 900 ton nieuw gewonnen grind uitgespaard. Het fietspad is 1 kilometer lang. Mebin levert ook Ecocrete 20 en 50, waarbij respectievelijk eenvijfde en de helft van de toeslag wordt vervangen door betongranulaat. “We hebben vorig jaar al zo’n 20 kilometer fietspad met honderd procent granulaat aangelegd in Limburg”, meldt Van de Sande. Ecocrete 100 is eveneens toegepast bij de bouw van het Geusselt zwembad in Maastricht en voor een kraanbaan op het terrein van Mebin in Zaandam.

Reageer op dit artikel