nieuws

F16 controleert Groningse dijken

bouwbreed Premium

Een F16 van Defensie controleert vandaag en morgen de toestand van de dijken en kades in de provincie Groningen. Het betreft een controle langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep naar aanleiding van het hoog water in januari dit jaar. Al twee keer eerder dit jaar werd een F16 van de Luchtmacht inzet om deze controle […]

Een F16 van Defensie controleert vandaag en morgen de toestand van de dijken en kades in de provincie Groningen. Het betreft een controle langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep naar aanleiding van het hoog water in januari dit jaar. Al twee keer eerder dit jaar werd een F16 van de Luchtmacht inzet om deze controle uit te voeren. De hoogwaardige infraroodbeelden boden de waterschappen waardevolle aanvullende informatie over de toestand van de kanalen, in het bijzonder het deel bij Wolstersum. De beelden maken duidelijk waar kwel uit de achterkant van de dijk stroomt.

Reageer op dit artikel