nieuws

DSB Museum te koop aangeboden

bouwbreed

Het Scheringa Museum in Opmeer staat te koop. Jones Lang LaSalle wil het voor 80 procent afgebouwde DSB Museum voor Magisch Realisme voor augustus verkocht hebben. De verkoop verloopt via openbare inschrijving. De curator van DSB hoopt dat het 10.000 vierkante meter omvattende gebouw toch nog als museum kan gaan dienen, maar ziet ook mogelijkheden […]

Het Scheringa Museum in Opmeer staat te koop. Jones Lang LaSalle wil het voor 80 procent afgebouwde DSB Museum voor Magisch Realisme voor augustus verkocht hebben. De verkoop verloopt via openbare inschrijving. De curator van DSB hoopt dat het 10.000 vierkante meter omvattende gebouw toch nog als museum kan gaan dienen, maar ziet ook mogelijkheden voor functies als kantoren, een school, een grote bouwmarkt of wellnesscentrum. Bouwbedrijf Midreth legde de bouw van het complex in oktober 2009 stil, nadat opdrachtgever DSB Stadion niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Dit bedrijf vormde onderdeel van DSB Beheer, dat eind 2009 failliet ging. Februari 2010 werd bekend dat het museum niet verder zou worden afgebouwd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels