nieuws

Dierenbescherming bouwt in de natuur

bouwbreed

Dierenbescherming Limburg gaat een dierenbeschermingscentrum in een natuurgebied bouwen recht tegenover autofabriek NedCar bij Born. Het centrum moet zwerfdieren van 21 gemeenten in Zuid-en Midden-Limburg opvangen. Daartoe staat de Vereniging Natuurmonumenten twee hectare natuur af. Dierenbescherming Limburg investeert 5,7 miljoen euro in het nieuwe centrum. Dit najaar kan de schop de grond in. De bouw […]

Dierenbescherming Limburg gaat een dierenbeschermingscentrum in een natuurgebied bouwen recht tegenover autofabriek NedCar bij Born. Het centrum moet zwerfdieren van 21 gemeenten in Zuid-en Midden-Limburg opvangen. Daartoe staat de Vereniging Natuurmonumenten twee hectare natuur af. Dierenbescherming Limburg investeert 5,7 miljoen euro in het nieuwe centrum. Dit najaar kan de schop de grond in. De bouw duurt zeven maanden. Volgens architect Iwan Povše zal het gebouw grotendeels uit een ‘prefab’constructie bestaan. Het complex wordt 3000 vierkante meter groot en grotendeels 3,10 meter hoog en bestaat uit veel hout en glas. Er komen zestig verblijfplaatsen voor honden en 102 voor katten.

Reageer op dit artikel