nieuws

Buitenring opnieuw in de problemen

bouwbreed Premium

De Raad van State heeft opnieuw een streep gehaald door de Buitenring Parkstad Limburg (BPL), dit keer door de natuurvergunning naar de prullenbak te verwijzen. De provincie Limburg moet zijn huiswerk overdoen waar het gaat om het berekenen van de stikstofvervuiling van de twee natuurgebieden Brunssummerheide en Geleenbeekdal, waar de weg doorheen gaat lopen. Alle […]

De Raad van State heeft opnieuw een streep gehaald door de Buitenring Parkstad Limburg (BPL), dit keer door de natuurvergunning naar de prullenbak te verwijzen. De provincie Limburg moet zijn huiswerk overdoen waar het gaat om het berekenen van de stikstofvervuiling van de twee natuurgebieden Brunssummerheide en Geleenbeekdal, waar de weg doorheen gaat lopen.

Alle andere bezwaren zijn, net als in bij een eerdere uitspraak van de Raad in december, afgewezen. Toen wees de Raad van State het Inpassingsplan af om dezelfde reden: de berekening van de stikstofvervuiling moet over.

De provincie is optimistisch. De 26 kilometer lange weg kan er komen, mits de stikstofberekening gerepareerd wordt. Net als in december benadrukt de Raad van State de mogelijkheid om bij een nieuw besluit de “zienswijzeprocedure” over te slaan en direct een definitief besluit te nemen. De provincie Limburg bekijkt nog of zij ook in het geval van de Natuurbeschermingswetprocedure van deze mogelijkheid gebruik zal maken.

Inmiddels wil de SP in provinciale staten dat de buitenring controversieel wordt verklaard. Er is immers geen coalitie meer in de provincie Limburg.

Reageer op dit artikel