nieuws

Brand op bouwplaats energiecentrale RWE

bouwbreed Premium

Op het bouwterrein van de energiecentrale van RWE in de Eemshaven heeft gisteren brand gewoed op het dak van een loods. Het energiebedrijf meldt dat er geen gewonden zijn. Vermoedelijk zijn bij dakwerkzaamheden enkele gasflessen geëxplodeerd.

De zwarte rook die bij de brand vrijkomt is tot in de wijde omgeving te zien. Omdat de brand op het dak van de loods woedde, rukte er vanuit Delfzijl een hoogwerker uit. De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle. De loods aan de Synergieweg waar de brand woedt is zo’n 15 bij 15 meter groot. Binnen zouden vooral bouwmaterialen zijn opgeslagen. Volgens de brandweer bevinden zich geen gevaarlijke stoffen in het pand. De energiecentrale van Essent moet in 2013 gereed zijn. De centrale draait op poederkool en biomassa.

Reageer op dit artikel