nieuws

Bouwomzet Please Payroll stijgt met 37 procent

bouwbreed

Please Payroll zag zijn omzet in de bouw het afgelopen jaar met 37 procent stijgen. Vooral het midden- en kleinbedrijf en specialisten maken gebruik van de diensten van de uitzender, zegt directeur Hans van de Ven.

Please verzorgde het personeel voor 62 bouwbedrijven. “In totaal hebben we in de bouw zo’n 500 mensen verloond”, schat Van de Ven. “Dat zijn onder meer metselaars, timmerlieden en installateurs.” Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een salariëringsbedrijf, zoals Please. Dit bedrijf besteedt juridische en administratieve aangelegenheden zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies en bijvoorbeeld pensioenen uit aan een payrollonderneming.

Problemen

Please boekte een jaaromzet van 38 miljoen euro, waarvan 5,9 miljoen in de bouwsector. Dit jaar zal de bouwomzet licht toenemen, verwacht Van de Ven. Zorgen zijn er echter ook. “We zien langzamerhand wel wat problemen met de betaling ontstaan.” Harde cijfers heeft hij echter niet. “We zitten dit jaar wat vaker om de tafel om te praten over de financiële situatie.” Payrolling gebeurt steeds vaker, b lijkt uit cijfers van branchevereniging VPO. Nederlandse payrollbedrijven hadden eind vorig jaar samen 145.000 contracten lopen. Het aantal payrollcontracten zal dit jaar oplopen naar 180.000. De groei heeft met name te maken met de crisis, denkt Van de Ven. “De recessie versterkt de vraag. Maar je ziet ook dat bedrijven blijven hangen. De verschuiving naar deze contractvorm is dus structureel.” De reden daarvoor heeft te maken met flexibel omgaan met personeel, zegt Van de Ven. “Bouwbedrijven zijn steeds meer op de korte termijn gaan kijken, niet een jaar maar een half jaar vooruit. Het is handig als je je personeelsbestand daar op kunt afstemmen.” Please werkt vooral voor kleine bedrijven. “Daar werkt de baas vaak gewoon mee. Zo iemand heeft vaak geen tijd of zin om zich met ingewikkelde personeelszaken bezig te houden.”

Reageer op dit artikel