nieuws

Boskalis bouwt dam windpark IJsselmeer

bouwbreed

Boskalis Nederland gaat in opdracht van Westermeerwind een geleide dam voor de scheepvaart aanleggen in het IJsselmeer bij de Rotterdamse Hoek in Noordoostpolder. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. De dam, die aangelegd wordt ten behoeve van een windmolenpark, krijgt een lengte van 1.100 meter en moet aanvaringen voorkomen. Arcadis verzorgt voor Boskalis de engineering […]

Boskalis Nederland gaat in opdracht van Westermeerwind een geleide dam voor de scheepvaart aanleggen in het IJsselmeer bij de Rotterdamse Hoek in Noordoostpolder. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. De dam, die aangelegd wordt ten behoeve van een windmolenpark, krijgt een lengte van 1.100 meter en moet aanvaringen voorkomen. Arcadis verzorgt voor Boskalis de engineering van de dam en het luwtegebied dat er naast komt te liggen. Financiële details van de opdracht zijn niet bekendgemaakt. Het windpark, dat 86 windturbines krijgt, moet in 2015 klaar zijn.

Reageer op dit artikel