nieuws

Ballast Nedam voert orderboek verder op

bouwbreed Premium

Ballast Nedam voert orderboek verder op

Ballast Nedam heeft in het eerste kwartaal van dit jaar het orderboek met 2,5 procent zien toenemen tot 2 miljard euro. Dat heeft het Nieuwegeinse bouwconcern bekendgemaakt.

De stijging houdt verband met een aantal nieuw verworven projecten. Daarnaast speelt het doorschuiven van projecten binnen het orderboek een belangrijke rol. “Dat zijn projecten die wel rond gaan komen, maar waarvan de klant de financiering nog niet rond heeft”, aldus topman Theo Bruijninckx.

De bestuursvoorzitter ziet de markt verder verslechteren. De volumes lopen terug, de concurrentie neemt toe en de prijsdruk loopt op. Niettemin houdt hij vast aan de eerder uitgesproken prognoses. Dat betekent dat Ballast Nedam rekent op een gelijkblijvend resultaat bij een omzet van 1,4 miljard. Vorig jaar was de bouwer goed voor een operationele winst van 19 miljoen en een nettoresultaat van 9 miljoen.

Lees het handelsbericht van Ballast Nedam

Reageer op dit artikel