nieuws

Ballast Nedam en BAM willen niets weten van schade

bouwbreed Premium

Ballast Nedam en BAM zien geen aanleiding om Groningen schade te vergoeden voor niet gekochte kavels in de Blauwe Stad. Dat schrijft de Nieuwegeinse bouwer mede namens de Bunnikse collega aan de provincie.

“Wij zien geen grond voor schade. We zijn rechtsgeldig uitgetreden”, is het enige dat een woordvoerster van Ballast Nedam kwijt wil. Beide bedrijven vinden het niet passend om als er nog onderhandeld wordt, mededelingen te doen. Eind maart werden de bedrijven opgeschrikt door brieven van de provincie Groningen die miljoenen eist van beide bouwers wegens het niet nakomen van afspraken in 2007 toen ze uit de ontwikkelcombinatie met Geveke Bouw stapten. Volgens de provincie was er destijds afgesproken dat beide bedrijven uiterlijk 31 december 2011 ieder honderd kavels zouden afnemen in de Blauwe Stad. Aan die afspraak wil de provincie de bouwbedrijven niet langer houden. Maar wel wil zij geld zien voor de schade die is geleden. Volgens gedeputeerde Wiebe van der Ploeg is dat eenvoudiger hard te maken voor de rechter en dus makkelijker te krijgen. Het curieuze is dat Koop-dochter Geveke Bouw, die samen met andere Koop-dochters overbleef in de ontwikkelcombinatie na het uittreden van BAM en Ballast Nedam, tot nu toe geen claim aan de broek heeft. Sterker nog, er is sprake geweest van een uitkoopsom die de provincie heeft betaald en de terugname van kavels van Geveke.

Reageer op dit artikel