nieuws

Ballast lijft deel failliet Van Bree in

bouwbreed

Ballast Nedam neemt een deel van Van Bree over. Het bouwconcern heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator van het failliete bouwbedrijf uit Someren. IN_aanhefopening

De overname betreft onder meer vijftien projecten met een gezamenlijke volume van ongeveer 20 miljoen euro. Ook de vastgoedonderhoudsactiviteiten van Van Bree, Bouwservice genaamd, gaan over naar Ballast Nedam.

Door de transactie kunnen ongeveer twintig werknemers van Van Bree hun baan behouden. Wat met de overige medewerkers gebeurt, is nog onduidelijk. Curator Guido Sanders kon daar vrijdagmiddag geen duidelijkheid over geven. Van Bree had in totaal 95 werknemers op de loonlijst staan.

De Brabantse aannemer werd eerder deze maand failliet verklaard. Het bedrijf kampte met een tekort aan liquide middelen, mede als gevolg van vertraging op een woningbouwproject van 27 woningen in Heeze. Omwonenden hadden bezwaargemaakt tegen de bouwplannen, waardoor Van Bree niet op tijd met de bouw kon starten.

Versterking

Ballast Nedam laat in een reactie weten de overname als een “waardevolle versterking” te zien van zijn onderdeel Bouwborg in de regio’s Brabant en Limburg. Bouwborg is landelijk actief in onderhoud, renovatie, service en restauratie en werkt veel in opdracht van corporaties en institutionele beleggers.

Curator Sanders had twee weken terug een doorstart van Van Bree al uitgesloten. Zijn inzet was daarom om zoveel mogelijk projecten van de aannemer in één keer bij een partij onder te brengen. Afgelopen weken hadden zich dertig geïnteresseerde kopers bij hem gemeld, waaronder Ballast Nedam.

De Nieuwegeinse bouwer slaagde er vorig jaar al in om een groot deel van het failliete bouwbedrijf Heddes in te lijven. Ook won Ballast Nedam begin dit jaar de slag om Ursem, de failliete systeembouwer uit het West-Friese Wognum.

Reageer op dit artikel