nieuws

Aannemer Stolk failliet

bouwbreed

Aannemer Stolk failliet

Bouwonderneming Gebr. Stolk uit IJmuiden is failliet verklaard. “Het was al anderhalf jaar een zieltogend bedrijf”, aldus curator Gerard de Leeuw.

De twee werknemers die het bouwbedrijf formeel nog in dienst had wachtten al bijna twee jaar op het project Stadspark. De ontwikkelbedrijf van de gebroeders Stolk kocht het perceel aan de Radarstraat in IJmuiden in 2004. Sindsdien wachtte het bouwbedrijf tot de bouw kon beginnen. “Toen het Woningbedrijf Velsen en de gemeente Velsen het project begin dit jaar uitstelde, wisten we dat het snel afgelopen zou zijn”, zegt directeur Johan Stolk. Uiteindelijk vroeg Oosterhuis Architecten uit Heemstede, dat nog enkele tienduizenden euro’s van de aannemer tegoed heeft, het faillissement aan.

Reageer op dit artikel