nieuws

Aanbestedingssites dienen klacht in bij EU

bouwbreed

Aanbestedingssites dienen klacht in bij EU

Aanbestedingssites vinden dat de Eerste Kamer de Aanbestedingswet niet kunnen aannemen. De verplichting Tenderned te gebruiken is in strijd met het Europees Verdrag.

Vier aanbieders van elektronische publicatie – en aanbestedingsplatforms (CROW, CTM Solutions, Negometrix en Projectned) hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie over Tenderned. Dit inmiddels al 34 miljoen kostende aanbestedingsplatform is in de Aanbestedingswet aangewezen als plaats waar aanbestedende diensten verplicht hun aanbiedingen moeten publiceren.

De vier commerciële aanbieders vinden de argumenten daarvoor onjuist. Die argumenten zijn uniformiteit, laagdrempeligheid en veiligheid. “De systemen van marktpartijen bieden deze voordelen al jarenlang en zijn dus geen belemmering geweest voor een sterke uitbreiding van het elektronisch aanbesteden”, schrijft de advocaat van de vier, Cees Dekker van Nysingh Advocaten, in een brief aan de Eerste Kamer.

Reageer op dit artikel