nieuws

Zuid-Holland wil grotere vervoersregio

bouwbreed

De provincie Zuid-Holland wil zo snel mogelijk met de 24 gemeenten in de regio’s Rotterdam en Haaglanden om de tafel om te praten over de vervoersregio. Omdat mensen zich nu eenmaal niet laten beperken door bestuurlijke begrenzingen wil de provincie de vervoersregio uitbreiden naar geheel Zuid-Holland. In de kabinetsplannen gaat het in eerste instantie om […]

De provincie Zuid-Holland wil zo snel mogelijk met de 24 gemeenten in de regio’s Rotterdam en Haaglanden om de tafel om te praten over de vervoersregio. Omdat mensen zich nu eenmaal niet laten beperken door bestuurlijke begrenzingen wil de provincie de vervoersregio uitbreiden naar geheel Zuid-Holland.

In de kabinetsplannen gaat het in eerste instantie om Rotterdam en Haaglanden die dan nog een rechtstreekse uitkering van het Rijk krijgen voor hun infraprojecten uit de Brede Doeluitkering verkeer en vervoer. Zuid-Holland wil nu graag dat voor de hele provincie één systeem gaat gelden. Dat is het beste voor de reizigers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels