nieuws

Zalco-werknemers beginnen eigen bedrijf

bouwbreed Premium

Zalco-werknemers beginnen eigen bedrijf

Ruim vijftig medewerkers van het failliete aluminiumbedrijf Zalco uit Vlissingen willen een eigen bedrijf beginnen. Dat hebben ze aangegeven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Deze groep krijgt van de KvK trainingssessies aangeboden over het starten van een eigen bedrijf. “Juist in deze economisch lastige tijden is het moeilijk om succesvol van start te gaan. Alles staat of valt bij een goede voorbereiding”, stelt de Kamer van Koophandel.

Zalco ging december vorig jaar failliet. Door het faillissement kwamen 478 vaste medewerkers en zo’n 150 uitzendkrachten op straat te staan. Vorige maand bleek uit het tweede curatorenverslag dat een doorstart van het gehele bedrijf niet haalbaar is. De curatoren proberen de aluminiumsmelter nu in delen te verkopen.

Reageer op dit artikel