nieuws

Winst Movares hoger bij lagere omzet

bouwbreed

Winst Movares hoger bij lagere omzet

Movares heeft vorig jaar zijn omzet met 5,9 procent zien slinken tot 158,5 miljoen euro. De krimp wordt volgens directievoorzitter Johan van den Elzen veroorzaakt door een combinatie van eurocrisis en bezuinigingen.

De netto winst steeg met 4,8 procent tot 6,5 miljoen euro door maatregelen te treffen aan de kostenkant. Het aantal medewerkers slonk met 73 tot 1442 volledige arbeidskrachten.

Van den Elzen noemt 2011 een goed jaar. Het bedrijf ondervond tegenwind in Polen maar presteerde daarentegen uitstekend in Duitsland. Het vanouds op het spoor gerichte ingenieursbureau is bezig met een verbreding van zijn activiteiten op gebieden als water, energie en light rail. Naast de centrale in Utrecht beschikt Movares over kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Eindhoven.

 

Reageer op dit artikel