nieuws

Vloerelementen van de carrousel

bouwbreed

Vloerelementen van de carrousel

Betonson heeft sinds kort een carrousel voor de productie van ribcassettevloerelementen. Daarnaast is een gebouw met een carrousel voor breedplaatvloerelementen in aanbouw.

“De nieuwe fabrieken op ons terrein in Kampen hebben geen lange baan, maar een carrousel. Dat biedt een grotere flexibiliteit. Mijn droom is: vandaag vloerelementen bestellen, morgen produceren en overmorgen naar de bouw”, vertelt Jaap Stuiver, directeur Businessunit Producten bij Betonson. Het bedrijf heeft zijn vestiging in Arkel gesloten, afscheid genomen van de betonnen buizen en duikers. De productie van vloeren wordt geconcentreerd in Kampen. Prefab elementen, liggers en heipalen komen uit Son. Daar vindt ook de engineering plaats. In Kampen werden ooit de elementen voor de betonschuren in Flevoland vervaardigd. De fabriek was van Schokbeton, werd in 1983 aangekocht door Erica Beton en in 1989 overgenomen door Betonson. Sinds 1996 zijn alle aandelen van Betonson in handen van de Van Nieuwpoort Groep. “De Raad van Commissarissen is akkoord gegaan met de investeringen in de nieuwe fabrieken”, meldt Stuiver. “We willen de efficiëntie verhogen, de kostprijs verlagen en het proces verbeteren. De eerste fabriek is op 1 maart in gebruik genomen, de eerste paal voor de tweede fabriek wordt deze week geslagen. We passen het productieproces aan. We willen naar QRM (Quick Response Manufacturing). De medewerkers zijn gegroepeerd in cellen van tien tot vijftien werknemers. Elke groep omvat alle disciplines. Het gaat om vier markt-productcombinaties die heel dicht bij de klant staan. De doorlooptijd wordt gehalveerd. We kunnen laatste wensen van klanten nog verwerken. Voor de nieuwe fabrieken leiden we twaalf medewerkers op tot operator. Ze controleren meer en voeren minder uit”, aldus Stuiver. Samen met Spaansen in Harlingen (wanden), Appel Beton (prefab funderingsbalken), Betonson in Son (heipalen) en andere partijen biedt Betonson een compleet casco. “Juist ook voor kleinere aannemers die meer gespecialiseerd zijn in afbouw”, aldus Stuiver. De twee nieuwe fabrieken worden aangestuurd vanaf de tekening. De isolatie van gerecyclede geëxpandeerde polystyreen (eps) schuift met de wapening en hijsogen op een plateau van de carrousel. Hij verplaatst zich naar de betonneermachine, die de mortel verdeelt met kleppen. Deze doen een beetje denken aan de nozzles van een printer, maar het blijft storten in plaats van spuiten.

Strakker en vlakker

De ribcassettevloeren uit de nieuwe fabriek zijn strakker, vlakker en hebben geen toog. Het staal is ‘zacht’, niet voorgespannen. “Hiermee maken we de stap van de 19e naar de 21e eeuw”, stelt directeur Stuiver. “We zijn een professionele, moderne industrie. We kunnen tapijtklaar afleveren voor een droge bouw, we kunnen gekleurde elementen leveren, we kunnen met titaniumoxide een egaal grijs produceren. We willen de elementen uit de droogkamer direct op de vrachtwagen laden voor transport naar de bouw. De eerste ribcassettevloerelementen zijn geleverd, onder meer voor woningen in Urk.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels