nieuws

Vijzel wint het van hijswerktuig

bouwbreed

Vijzel wint het van hijswerktuig

Bouwbedrijf Van Laar en funderings- en vijzelbedrijf Bresser zijn er klaar voor. De komende dagen wordt de monumentale Daams’ molen in Vaassen computergestuurd opgevijzeld en van zijn plek gereden.

De molen wordt vijf meter verhoogd en krijgt een nieuwe kelder. Daarmee is niet alleen de windvang van de molen zeker gesteld, maar kunnen ook de nieuwbouwplannen in het dorpscentrum van Vaassen doorgang vinden. In opdracht van de Stichting Vaassens’ Molen voert Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar het werk uit.

Aanvankelijk zou de molen volgens een hijsplan in delen worden verhoogd. “Op basis hiervan hebben we het werk gegund gekregen”, zegt projectleider Gerben de Jong. “Het nadeel van de hijsmethode is dat de molen in drie delen uit elkaar moet, waardoor het metselwerk instabieler wordt. Dat brengt de nodige risico’s met zich mee.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels