nieuws

‘Vergroot basiskennis brandveiligheid’

bouwbreed

‘Vergroot basiskennis brandveiligheid’

Nieuwe brandveiligheidsproducten worden lang niet altijd toegepast. Het thema brandveiligheid bungelt nog te vaak onderaan bij een bouwproject. Dat moet anders, meent Atta Harstra, directeur van Aldus Bouwinnovatie.

“Wat er nu gebeurt in de brandveiligheidsbranche vergelijk ik weleens met de discussie over duurzaamheid van tien jaar geleden. Toen was er nog nauwelijks draagvlak om duurzaam te bouwen. In de tussentijd is er veel kennis opgedaan en inmiddels is duurzaam bouwen gemeengoed.”  Als het gaat om brandveiligheid, dan is de eerste stap dezelfde als bij duurzaamheid: het is zaak om de basiskennis van een ontwerpteam te vergroten, schrijft Harstra woensdag op de opiniepagina. “ Brandveiligheid moet van een onderwerp dat interessant is voor enkele experts, toegroeien naar een onderwerp waarover iedereen een bepaalde generieke kennis heeft, aldus Harstra in zijn opiniebijdrage woensdag in Cobouw.”

Reageer op dit artikel