nieuws

Veilig systeem voor grijs water

bouwbreed Premium

Veilig systeem voor grijs water

Als het aan Ecoplay ligt, kunnen woningen veilig van een grijswatercircuit worden voorzien. Het bedrijf uit Muiden brengt na een jarenlange ontwikkelingsperiode een systeem op de markt dat niet per ongeluk gekoppeld kan worden aan het drinkwaternet.

De introductie van een circuit met vervuild (grijs) water om de toiletten in woningen door te spoelen, leverde begin deze eeuw zoveel problemen op dat het hele project werd afgeblazen. Het systeem, dat bestaat uit een reinigingstank en een opslagtank, werkt volgens het principe van vrij verval. Het afvalwater komt eerst terecht in de reinigingstank. Het relatief schone water stroomt door naar de opslagtank met een capaciteit van circa 100 liter.

Lees meer over het watermanagementsysteem van Ecoplay

Reageer op dit artikel