nieuws

Veel orders voor Ballast Nedam

bouwbreed

Ballast Nedam heeft voor bijna 2 miljard euro aan werk op de plank liggen. Dat moet de bouwer in staat stellen om de omzet op peil te houden.

< Vervolg van pagina 1

Ongeveer de helft van de orders in portefeuille zal dit jaar worden uitgevoerd. Met een verwachte omzet van 1,4 miljard, betekent dat dat Ballast Nedam voor nog ongeveer 400 miljoen aan nieuw werk moet zien binnen te halen in 2012. Bestuursvoorzitter Theo Bruijninickx is ervan overtuigd dat het concern daarin zal slagen. “Onze huidige werkvoorraad maakt het mogelijk dat we gedisciplineerd kunnen blijven tenderen en om, als het nodig is, de capaciteit geleidelijk aan te passen aan de marktomstandigheden.”

Ballast Nedam schrapte afgelopen jaar ruim tweehonderd arbeidsplaatsen. Dat gebeurde bij de drie verliesgevende activiteiten: vastgoedontwikkeling, prefab en de regionale infrabedrijven. De doorgevoerde reorganisaties kostten de bouwonderneming 7 à 8 miljoen euro, aldus Bruijninckx. Nieuwe ingrepen sloot hij niet uit, maar staan vooralsnog ook niet op de rol.

De topman benadrukte vrijdag meerdere malen dat de bouwsector te kampen heeft met toenemende concurrentie en prijsdruk. “Ook voor Ballast Nedam wordt 2012 een moeilijk jaar”, zei hij. Alleen maar somberen, wilde hij echter niet. “We staan er relatief gezien goed voor. Onze activiteiten zijn goed gespreid. Nu doet infra het beter dan de bouw. Straks, als de bezuinigingen van de overheid landen, is het misschien andersom.”

Alle jaarcijfers van Ballast Nedam zijn te vinden op www.cobouw.nl/bijlagen

Reageer op dit artikel