nieuws

Uneto-VNI: Tekort aan jong personeel groot

bouwbreed Premium

Uneto-VNI verwacht dat de installatiesector op korte termijn vijftienduizend vakmensen tekort komt om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het tekort wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan instroom van jong personeel. “De installatiebranche heeft de komende jaren juist extra jonge vakmensen nodig om de uitdagingen, zoals energiebesparing en duurzaamheid, waar te kunnen maken”, zegt Uneto-VNI-voorzitter […]

Uneto-VNI verwacht dat de installatiesector op korte termijn vijftienduizend vakmensen tekort komt om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Het tekort wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan instroom van jong personeel.

“De installatiebranche heeft de komende jaren juist extra jonge vakmensen nodig om de uitdagingen, zoals energiebesparing en duurzaamheid, waar te kunnen maken”, zegt Uneto-VNI-voorzitter Marcel Engels. De brancheorganisatie doet er volgens hem alles aan om werknemers aan te trekken, maar ondervindt concurrentie van andere sectoren. “Wij zijn niet de enige sector die jonge mensen probeert binnen te halen.”

De instroom is ook beperkt doordat het beeld bestaat dat het werk in de sector vuil en zwaar is. Volgens Engels klopt dat beeld niet.

Reageer op dit artikel