nieuws

Tadano Faun presenteert vierassige HK-65

bouwbreed

Tadano Faun presenteert vierassige HK-65

De Duitse producent van mobiele hijskranen Tanado Faun heeft de HK-65 gepresenteerd. De nieuwe 65 tonner is één van de drie autokranen in het huidige programma met de vierassige HK-40 en vijfassige HK-70 als respectievelijk kleine en grote broer.

Als onderwagen kan gekozen worden uit een Mercedes-Benz Actros, een M.A.N of Scania, alle 8×4’s. Afhankelijk van welk chasis, de meegevoerde hoeveelheid ballast, hulpgiek en verdere hulpmiddelen kan het treingewicht gereduceerd worden naar minder dan 42 of zelfs 32 ton.

Wat komt er na respectievelijk een HK-60 en HK-70? Een HK-65 natuurlijk. Deze bijna 12 m lange vierassige autokraan is de nieuwste telg in de Tadano Faun familie en behoort tot de steeds populairder wordende snel inzetbare telescoopkranen.

Het weg-terrein principe is fraai en kostbaar, maar niet altijd de meest economische oplossing. Een aantal fabrikanten heeft hier op ingespeeld en het gevolg is een weg-terrein bovenbouw, gemonteerd op een stempelhouderframe op een chassis naar keuze.

Tot 171 tonmeter

In dit geval betreft het een kraan die 65 ton kan hijsen over de achterzijde op 2,5 m radius. Rondom kan nog 56,5 ton gepakt worden. Het grootste lastmoment bedraagt 171 tonmeter. De 170 m lange hijsdraad heeft een diameter van 16 mm en kan op een enkel part 4,4 ton aan. De vijfdelige hoofdmast kan 41 m lang worden en kan verlengd worden met een 8,8 tons tweedelige starre hulpgiek van 8,8 of 15,8 m lengte (onder een hoek van 0, 20 of 40 graden).

Waterland Trading importeur

Het bedrijf uit Purmerend is sinds 1998 de exclusieve importeur voor Nederland en België van de Duitse kranen fabrikant Tadano Faun.

Kijk voor meer informatie op de site van Tanado Faun en op de site Waterlandtrading

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels