nieuws

Systeem maakt vergunningaanvraag simpeler

bouwbreed

Systeem maakt vergunningaanvraag simpeler

Ruim tweehonderd gemeenten werken met Stadspoort. Een systeem dat meer dan duizenden documenten op het gebied van openbare ruimte ontsluit.

De deelnemers hebben ook toegang tot de Vergunningen Informatie Applicatie Nederland (VIA-NL). “Stadspoort moet je zien als een online kennisregisseur in ruimtelijke kwaliteit”, zegt Piet van Mourik. Hij is directeur van de in Gorinchem gevestigde stichting. Stadspoort beschikt over een kennissysteem met daarin ruim 25.000 documenten op het gebied van de openbare ruimte. Denk daarbij aan onder meer beleidsplannen, bestekken en handboeken binnen dit vakgebied. “Die zijn via onze website toegankelijk voor alle gemeenten die bij ons zijn aangesloten. Zo ontsluiten we vrijwel alle kennis op het gebied van de openbare ruimte. We zijn geweldig breed.”

In het bijzonder vakinhoudelijke specialisten, afdelingshoofden, beleidsmedewerkers en bestuurders maken er gebruik van evenals beleidsteams die betrokken zijn bij de openbare ruimte. In totaal gaat het om zo’n 3000 ambtenaren.

Bezoek de website Stadspoort

Reageer op dit artikel