nieuws

Stemming consument op nieuw dieptepunt

bouwbreed

Het consumentenvertrouwen is op de stemmingsmeter van het Centraal Bureau voor de Statistiek gedaald tot -39. Gedurende de gehele crisis waren de burgers nooit eerder zo ongerust. Uit de maartpeiling van het CBS komt naar voren dat bijna driekwart van de mensen een negatief oordeel geeft over de afgelopen twaalf maanden. Wordt gevraagd naar de […]

Het consumentenvertrouwen is op de stemmingsmeter van het Centraal Bureau voor de Statistiek gedaald tot -39. Gedurende de gehele crisis waren de burgers nooit eerder zo ongerust. Uit de maartpeiling van het CBS komt naar voren dat bijna driekwart van de mensen een negatief oordeel geeft over de afgelopen twaalf maanden. Wordt gevraagd naar de toekomst dan zijn de reacties optimistischer. Maar ook dan is 58 ontevreden over de economische situatie.In maart vond per saldo een meerderheid van 20 procent van de bevolking de tijd slecht om grote aankopen te doen als woningen. De stemming is vergelijkbaar met het najaar van 2008 vlak na het faillissement van de Amerikaanse bank Lehman Brothers.

Reageer op dit artikel