nieuws

Stedin investeert 500 miljoen in netwerk

bouwbreed

Stedin investeert dit jaar bijna 500 miljoen euro in de aanleg, verbetering en vervanging van gas- en elektriciteitsnetten. Dat heeft de netbeheerder gisteren bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat Stedin het bedrag van de voorgenomen investeringen naar buiten brengt. De investeringen moeten de continuïteit van de stroomvoorziening verder waarborgen en dus tot minder storingen […]

Stedin investeert dit jaar bijna 500 miljoen euro in de aanleg, verbetering en vervanging van gas- en elektriciteitsnetten. Dat heeft de netbeheerder gisteren bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat Stedin het bedrag van de voorgenomen investeringen naar buiten brengt.

De investeringen moeten de continuïteit van de stroomvoorziening verder waarborgen en dus tot minder storingen leiden. Dit jaar staan onder meer grote projecten in de gemeenten Breukelen, Bunschoten, Hellevoetsluis, Houten, Leusden, Ridderkerk, De Ronde Venen, Rotterdam en Vinkeveen op stapel.

Uitbreidingen van het netwerk vinden vooral plaats in het Rotterdamse havengebied, de stationsgebieden van Delft en Utrecht en op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels