nieuws

Starters aarzelen om bod uit te brengen

bouwbreed

Starters op de huizenmarkt aarzelen een bod op een woning uit te brengen. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau heeft slechts een op vijf potentiële starters het afgelopen jaar een bod op een woning uitgebracht. Tweederde van de starters heeft zich wel georiënteerd op de woningmarkt. Belangrijkste reden om niet tot koop over te […]

Starters op de huizenmarkt aarzelen een bod op een woning uit te brengen. Uit onderzoek van het ING Economisch Bureau heeft slechts een op vijf potentiële starters het afgelopen jaar een bod op een woning uitgebracht. Tweederde van de starters heeft zich wel georiënteerd op de woningmarkt. Belangrijkste reden om niet tot koop over te gaan, is de onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek. Veertien procent van de huizenbezitters heeft zich wel georiënteerd op een nieuwe woning. Zeventig procent wacht op de verkoop van het huidige huis alvorens een bod uit te brengen.

Reageer op dit artikel