nieuws

Sneller betalen op agenda gemeenten

bouwbreed

Sneller betalen op agenda gemeenten

Sneller betalen van rekeningen krijgt steeds meer prioriteit bij gemeenten. Dat constateert branchevereniging MKB-Nederland.

De website Snellerbetalen.nl heeft aan het verbeterde betalingsgedrag bijgedragen. Op deze website staat een ranglijst met de gemiddelde betaalsnelheid per gemeente. Borne betaalt na gemiddeld 17 dagen. Onderaan staat Appingedam met 87 dagen.

Ondanks dat betalingsgedrag hoger op de agenda staat, lappen nog veel lokale overheden de termijn van dertig dagen aan hun laars. MKB-Nederland roept de Tweede Kamer op om de Europese richtlijn ter bestrijding van betalingsachterstanden daarom snel te behandelen. Laatbetalers betalen, als de Europese regel straks geldt, een boete van 40 euro en 8 procent rente over het bedrag.

Lees meer over de site Snellerbetalen.nl

Reageer op dit artikel