nieuws

Slopers hebben geen idee van veranderde sloopregels

bouwbreed Premium

Slopers hebben geen idee van veranderde sloopregels

Tal van slopers hebben geen idee dat de sloopregels aanzienlijk veranderen over twee weken.

Dat blijkt uit telefonisch onderzoek van Dagblad Cobouw. Tal van slopers reageren verbaasd als ze met de nieuwe meldingsplicht worden geconfronteerd. “Daar ben ik niet bekend mee”, verwoordt de eigenaar van Bot Bouw en Sloop. “Verdwijnt de vergunningsplicht? Dat lijkt me geen goede zaak.”

Dezelfde verbazing klinkt bij veel bedrijven. “Ik heb me er nog niet zo in verdiept”, zegt de directeur van een bedrijf dat sinds 1943 sloopt. “Maar mijn adviseur weet er denk ik meer van”, probeert hij te nuanceren. Een andere opmerkelijke reactie is: “Ik ben een zzp’er, voor mij gelden de regels niet.”

Reageer op dit artikel