nieuws

‘Sloop wederopbouwwoningen beste optie’

bouwbreed Premium

‘Sloop wederopbouwwoningen beste optie’

Slopen, gecombineerd met vervangende nieuwbouw, is voor de half miljoen verouderde wederopbouwwoningen op lange termijn vaak goedkoper en duurzamer dan renoveren.

Dat blijkt uit onderzoek van Caspar van den Thillart, die een uitgebreide kosten-batenanalyse maakte. Rekeninghoudend met een levensduur van corporatiewoningen van 75 jaar, zette de tien jaar geleden op Mass Customisation van de woningbouw gepromoveerde Van den Thillart verschillende ingreepkeuzes voor corporaties op een rij. Daarbij wordt rekening gehouden met de markt waarin de ingreep wordt gedaan (groei of krimp) en zijn ook de milieu­lasten in kaart gebracht.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel