nieuws

Schuifdeur blijkt brandwerend

bouwbreed

De Zorgplus-schuifdeuren van BPZ uit Vries, ontwikkeld voor een goede geluidsisolatie, blijken ook een hoge brandwerendheid te hebben. De systemen zijn getest en voldoen aan de eisen voor 30 en 60 minuten brandwerendheid. Het gaat om deuren die in de wand schuiven, met een stalen kozijn en een afwerking van hpl (high pressure laminate). De […]

De Zorgplus-schuifdeuren van BPZ uit Vries, ontwikkeld voor een goede geluidsisolatie, blijken ook een hoge brandwerendheid te hebben. De systemen zijn getest en voldoen aan de eisen voor 30 en 60 minuten brandwerendheid. Het gaat om deuren die in de wand schuiven, met een stalen kozijn en een afwerking van hpl (high pressure laminate). De geluidwerende deuren hebben valdorpels en een dempende vulling, de bijbehorende kozijnen hebben rubberen profielen en een niskast. Volgens Matthijs Zomer van BPZ zijn de systemen beproefd zonder automaat voor het sluiten van de deuren bij brand. De vrije doorgang van de schuifdeuren is 1300 bij 2645 millimeter (30 minuten brandwerend), 1300 bij 2300 millimeter (60 minuten brandwerend) of 1500 bij 2300 millimeter (30 minuten brandwerend). De Zorgplus-schuifdeuren zijn ontwikkeld voor de utiliteitsbouw. Ze worden bijvoorbeeld toegepast in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Reageer op dit artikel