nieuws

RWE vraagt nieuwe vergunning aan

bouwbreed

RWE/Essent heeft een nieuwe aanvraag voor een natuurvergunning voor de kolencentrale in de Eemshaven ingediend. De eerdere vergunning voor de in aanbouw zijnde centrale werd in de zomer van vorig jaar vernietigd door de Raad van State. RWE/Essent kreeg toen wel een tijdelijke gedoogvergunning van de provincie, onder meer omdat een bouwstop het bedrijf circa […]

RWE/Essent heeft een nieuwe aanvraag voor een natuurvergunning voor de kolencentrale in de Eemshaven ingediend. De eerdere vergunning voor de in aanbouw zijnde centrale werd in de zomer van vorig jaar vernietigd door de Raad van State. RWE/Essent kreeg toen wel een tijdelijke gedoogvergunning van de provincie, onder meer omdat een bouwstop het bedrijf circa 20 miljoen euro per maand kostte. RWE/Essent moest wel binnen negen maanden een nieuwe vergunning aanvragen. Die termijn loopt nu bijna af. De provincie heeft drie maanden tijd om de nieuwe aanvraag te beoordelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels