nieuws

Renovatiesector ontkomt niet aan crisis

bouwbreed Premium

Renovatiesector ontkomt niet aan crisis

Het verbeteren en verduurzamen van bestaande bouw lijkt een hype te worden. Alle marktpartijen begeven zich op deze markt. Maar ook deze sector ontsnapt niet aan de crisis.

Of de renovatiemarkt de oplossing is voor de lege orderportefeuille is nog maar de vraag. Uit de CBS-cijfers van de nationale rekeningen blijkt dat de volumes in de herstel en verbouw sinds 2008 aanzienlijk teruglopen, met bijna 10 procent per jaar. Bovendien was de sector in 2010 slechts goed voor grofweg 10 procent van de totale bouwproductie van 54 miljard euro.

De toenemende aandacht voor de renovatiesector moet daarom misschien worden gezocht in de toekomstverwachtingen van de spelers in de bouwkolom. De dalende huizenprijzen, de crisis in de kredietverlening, de stakende huizenkopers en de leegstaande kantoren maken dat nieuwbouw er op korte termijn weinig rooskleurig uitziet.

Lees morgen in Dagblad Cobouw de voorbeschouwing op de beurs Renovatie 2012

Klik hier voor meer informatie over de beurs Renovatie 2012

Reageer op dit artikel