nieuws

‘Rendement beter bij Pensioenfonds voor de Bouw’

bouwbreed Premium

Kleinere bedrijfstakpensioenfondsen en ondernemingspensioenfondsen moeten zich aansluiten bij het Pensioenfonds voor de Bouw. Niet alle problemen verdwijnen, maar het biedt wel een aantal concrete voordelen.

Dat schrijft Arend van Wijngaarden, voorzitter van CNV Vakmensen, in een bijdrage in Cobouw. Volgens Van Wijngaarden heeft samengaan met het bouwpensioenfonds een positief effect op de uitvoeringskosten. Verder is het perspectief op rendement waarschijnlijk beter dan bij kleinere fondsen.“Een derde argument is het hanteren van een andere sterftetafel. Overgang van sterftetafel kan voor de kleinere fondsen een verbetering van hun dekkingsgraad betekenen.”De overgang zal op zich een flink aantal consequenties hebben. Zoals het overdragen van het vermogen en het eventueel aanpassen van de rechten door het verschil in dekkingsgraden.

Reageer op dit artikel