nieuws

Principeakkoord cao Woondiensten

bouwbreed

De 28.000 werknemers van woningcorporaties krijgen een structurele loonsverhoging van 1,9 procent. Dat blijkt uit het principeakkoord over de nieuwe cao Woondiensten tussen de werkgevers en vakbonden. De nieuwe cao heeft een looptijd van één jaar. De lonen stijgen met terugwerkende kracht per 1 januari met 1,25 procent en per 1 juli met 0,65 procent. […]

De 28.000 werknemers van woningcorporaties krijgen een structurele loonsverhoging van 1,9 procent. Dat blijkt uit het principeakkoord over de nieuwe cao Woondiensten tussen de werkgevers en vakbonden. De nieuwe cao heeft een looptijd van één jaar.

De lonen stijgen met terugwerkende kracht per 1 januari met 1,25 procent en per 1 juli met 0,65 procent. Daar staat tegenover dat de instapsalarissen niet worden verhoogd. Over de pensioenen zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. Wel komt er een werkgroep die de nieuwe pensioenregeling, die in 2014 moet ingaan, zal voorbereiden. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de kosten van de huidige regeling voor zowel werkgevers als werknemers. De huidige pensioenpremie (31 procent) is daarbij “geen vast gegeven”.

De cao-partijen leggen het principe-akkoord binnenkort voor aan hun achterban.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels