nieuws

Organisaties: Geen tijd om op Bouwteam te wachten

bouwbreed

De bouw verlangt snel maatregelen van de regering om de woningmarkt uit het slop te trekken en de bouwproductie te stimuleren.

Volgens de Aannemersfederatie Nederland, schildersorganisatie Fosag, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en de twee grootste bouwbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen is er geen tijd om te wachten op de aanbevelingen van het Bouwteam, schrijven ze in een gezamenlijke brief aan minister Spies en de Tweede Kamer. “Haast is geboden, omdat nu al veel bedrijven in de sector het loodje leggen en hun werknemers noodgedwongen ontslaan”, stellen de werkgevers- en werknemersorganisaties. Niet eerder vormden zij een zo breed front richting de overheid. Het Bouwteam, dat door Spies in het leven is geroepen om de woningmarkt uit het slop te trekken, komt niet eerder dan eind volgende maand met zijn bevindingen. Hoewel de briefschrijvers blij zijn met dit initiatief, verwachten zij “op korte termijn geen wonderen” van het Bouwteam. Opvallende afwezige onder de ondertekenaars is Bouwend Nederland. “Wij zijn niet gevraagd”, laat woordvoerder Pim Nusselder weten. De grootste brancheorganisatie in de bouw had graag meegedaan. “Wij hebben zelf natuurlijk al brieven gestuurd, maar vinden ook dat de sector samen moet optrekken als het om lobbyen gaat.” Nusselder verwijst naar directeur Paul Oortwijn van NLingenieurs, die eerder deze maand opmerkte dat de bouwlobby te versnipperd is. “Als ik dit zo hoor, heeft hij groot gelijk.” Volgens directeur Wim van der Maas van de Aannemersfederatie moet er niet te veel achter worden gezocht. “Bouwend Nederland had zijn ei gelegd. Daarop hebben wij met de bonden, Fosag en de NOA besloten ons geluid te laten horen.”

> pagina 6: ‘Samenhangende maatregelen voor bouw gewenst’

Reageer op dit artikel