nieuws

Openluchttheater Brunssum hersteld

bouwbreed Premium

Aannemersbedrijf Schutte is begonnen met het herstel van het openluchttheater in Brunssum. Het theater werd in 1951 ontworpen door architect John Bergmans in opdracht van de Staatsmijnen. Het theater met 400 zitplaatsen moest amusement bieden voor de mijnwerker en zijn gezin. Opmerkelijk is de kleine vijver tussen de tribune en het podium, bedoeld om het […]

Aannemersbedrijf Schutte is begonnen met het herstel van het openluchttheater in Brunssum. Het theater werd in 1951 ontworpen door architect John Bergmans in opdracht van de Staatsmijnen. Het theater met 400 zitplaatsen moest amusement bieden voor de mijnwerker en zijn gezin. Opmerkelijk is de kleine vijver tussen de tribune en het podium, bedoeld om het geluid van het podium naar de tribune te versterken. Na sluiting van de mijnen raakten tribunes en podium in verval. De gemeente wil het theater weer aantrekkelijk maken voor het culturele leven.Architectenbureau HermansVliegen maakte een herstelontwerp dat aansluit bij het ontwerp van Bergmans.

Reageer op dit artikel