nieuws

Onbemande voertuigen moeten Rotterdamse haven veiliger maken

bouwbreed

Onbemande voertuigen moeten Rotterdamse haven veiliger maken

Een kleine veertig onbemande voertuigen gaan volgend jaar de containers verplaatsen over de APM Terminal op Maasvlakte 2.

Het bedrijf verwacht de containers op de nieuwe kade een stuk sneller en veel veiliger te kunnen afhandelen. APM Terminals heeft de bestelling voor de automatisch geleide voertuigen (AGV’s) geplaatst bij een dochterbedrijf van Demag Cranes in Duitsland.

De AGV’s manoeuvreren op eigen houtje over de kade aan de hand van een ingebouwd navigatiesysteem. Elk voertuig kan twee containers oppikken en die met ingebouwde liften op opslagracks plaatsen. Daar pakt een automatische stapelkraan de container op en brengt deze naar de rail-, vracht- of binnenvaartterminal.

Video: een AGV in actie

Reageer op dit artikel