nieuws

Nieuwe vorm van samenwerking nodig voor binnenstedelijke ontwikkeling

bouwbreed Premium

Nieuwe vorm van samenwerking nodig voor binnenstedelijke ontwikkeling

Binnenstedelijke ontwikkelingen kunnen alleen doorgaan als overheden en private grondeigenaren een nieuwe manier opzetten om samen te werken. Dat vindt Jeroen van Lemmen, projectmanager stedelijke ontwikkeling van DHV.

Volgens Van Lemmen leidt de economische crisis tot het stagnatie van bouwplannen voor binnenstedelijke gebieden. Als het weer beter gaat, zal de draad weer worden opgepakt, maar een aantal plannen worden definitief afgeblazen. Om binnenstedelijke ontwikkelingen toch succesvol te laten verlopen, moeten gemeenten samenwerken met marktpartijen. “Deze samenwerking moet echter op een andere manier gestalte krijgen dan voor de recessie”, zegt hij in Stadswerk magazine.

Zo moet bij binnenstedelijke ontwikkelingen een heldere visie worden opgezet over de ontwikkelingsplannen. “Die visie moet ruimte bieden en flexibel kunnen inspelen op marktomstandigheden en initiatieven van derden.”

Lees meer over Stadswerk

Reageer op dit artikel