nieuws

Mortel Europees goedgekeurd

bouwbreed Premium

Mortel Europees goedgekeurd

Powers Europe heeft een verankeringsmortel ontwikkeld met zowel polyester als vinylester. De polyester houdt het product goedkoop, terwijl de vinylester een Europese technische goedkeuring (ETA, European Technical Approval) door het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) mogelijk heeft gemaakt.

Het product heet PV50-Pro. “Zo’n ETA wordt bijna altijd gevraagd voor verankeringen in overheids- en publieke gebouwen”, zegt Damy Gertsen van Powers Europe. “PV50-Pro is bijvoorbeeld te gebruiken voor het bevestigen van zonwering. De trekkracht, die mede afhankelijk is van de draadeinden, is zo’n 40 kN in beton C20/C25.”

De mortel kan worden toegepast in beton en in volle of holle bouwstenen. De ETA voorziet in gebruik bij temperaturen tot -5 graden Celsius en in toepassing van standaard draadeinden M8 tot M24. De kleuren zijn grijs of beige. De levensduur van een verankering is tenminste 50 jaar.

Lees meer over PV50-Pro

Reageer op dit artikel